מה משמעות המילה בראנץ'? המילה בראנץ' באה משילוב וקיצור המילים האנגליות ארוחת בוקר וארוחת צהריים. (Breakfast and Lunch). עם "נעברת" את המילה (מלשון עברית) נקבל "בוהוריים". ארוחה זאת עם כן נערכת בשעה יותר מאוחרת מארוחת בוקר רגילה ויותר מוקדם מארוחת צהריים רגילה. אין כמובן שעה ספציפית אבל בטח אזור 11 או 12 בצהריים תהיה שעה מתאימה לערוך בראנץ' בבית.

 

מתי מתאים לנו לעשות בראנץ' בבית ולהזמין חברים? ובכן, כמובן שאין לזה חוקים אבל אני חושב שהארוע, שהוא בדרך כלל נחשב כמו ארוע קטן בבית, מתאים לימי השבת או שישי (בעיקר לשומרי השבת). אלו ימים שאין כוח וסיבה לקום מוקדם אחרי שבוע עבודה עמוס ומעייף ובמשרד ובפקקים, אנחנו כן רוצים להזמין חברים או משפחה, בעיקר כאלו שגרים יותר קרוב, רוצים לשבת, בדרך כלל במרפסת או בחצר או בגינה להעביר את הזמן בכיף. לארוע כזה אתם רוצים משהו מיוחד. מין אוכל שיתאים לשעה, לא כבד מידי, לא חד גוני מידי וכזה שיכול להופיע גם בארוחת הבוקר וגם בצהריים. לפחות חלקים ממנו. אוכל כזה שלא תתמלאו אבל תרגישו ממש ממש טוב. ואוכל כזה שיהיה טעים ויתאים לכולם.

 

טוב. הגדרנו את הסיטואציה ואת הצורך ומה עכשיו? ישנן חברות קייטרינג מסורתיות שמציעות אוכל טוב אבל הן לא "בנויות" להציע לכם את השירות הזה וגם אם לומר רק ביננו, זה לא כל כך מעניין אותם כלכלית. אירוע קטן בבית  זה לא עבורם. הן בנויות לתת שירות להרבה אנשים ולארועים נוצצים. חתונות, בר מיצוות וכדומה..אבל ישנן חברות כמו לדוגמה השף בקופסה. ארוחות בראנץ' בבית הן "הלחם והחמאה" עבורם (משמעות כפולה). חברות אלו כמו השף בקופסה יודעות ומכינות אוכל שנקרא בהגה המקצועית "קייטרינג פינגר פוד".

 

כשאמרתם "בראנץ'" אמרתם "פינגר פוד" הפעם מילה באנגלית שנאמרת בעברית. התרגום העיברי של המילה הוא "אוכל אצבע" או בפרקטיקה. אוכל שאפשר לאכול עם עצבעות היד. קייטרינג פינגר פוד הוא אחד מתחומי המומחיות של חברות כמו השף בקופסה. אוכל פשוט וטעים מעין כמוהו שפשוט לאכול אותו בעוד אתם מנהלים שיחה שוטפת עם חבריכם או משפחתכם במרפסת. התקשרו עוד היום וקיימו את אותו בראנץ' בבית. יהיה כיף חיים.