2016-07-19 13.27.13

הקסם של שני הסלטים הבאים נובע משימוש  בעקרון דומה- שילוב של פרי קייצי מתוק ורענן עם גבינת פטה קרמית, ועם ירוקים ובצל סגול פריכים וחריפים. גבינת הפטה המתאימה לסלטים האלה היא גבינה שמצד אחד היא עשירה וקרמית, ומצד שני ניתן לפורר אותה ביד. אני אוהב את הפטה של דותן שהיא בת 16% שומן (ניתן להשיג במעדנייה של טיב טעם).

סלט אבטיח ופטה

הסלט הזה הוא מעין שילוב שובב בין סלט יווני (כשהאבטיח מחליף בעצם את העגבניות) לאבטיח עם בולגרית.
זהו סלט מפתיע ורענן ומתאים לאירוח קייצי, אבל מה שצריך לקחת בחשבון זה שהסלט הזה לא לכול לעמוד מתובל יותר ממספר דקות.

מצרכים:

חצי אבטיח ללא גרעינים שחורים

200-250 גר' פטה כבשים.

2 צרורות רוקט

חופן זיתי קלמטה

חצי בצל סגול

שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל

מעט סומק (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

  1. את הרוקט ממיינים, חותכים את הגבעולים וטובלים במים קרים כ5 דקות. מוציאים מהמים ומייבשים (עדיף במייבש חסה, אם אין אפשר במגבת).
  2. את הבצל פורסים לפרוסות דקות
  3. את הזיתים מגלענים
  4. את האבטיח חותכים לקוביות לא גדולות (שיהיה אפשר לאכול עם מזלג) ולא קטנות מידי (שלא יהיה קוועץ')
  5. את הגבינה מפוררים

בסמוך להגשה: לערבב את כל המרכיבים ולתבל בשמן זית, לימון, מלח, פלפל, וסומק.

דגש: האבטיח חייב להיות קר מאוד.

טאבולה של ענבים:

זהו סלט אלגנטי, טעים ומרענן. הוא מתאים לכל אירוע ומככב בתפריט של השף בקופסה.

אפשר להכין את הסלט מספר שעות לפני ההגשה.

המצרכים:

2 ק"ג ענבים ללא גרעינים משני סוגים, עדיף ירוקים וסגולים (אני מאוד אוהב סייבל)

200 גר' בורגול עבה

חצי בצל סגול

חצי פלפל צ'ילי ירוק

200 גר' גבינת פטה כבשים

חופן עלי נענע

חופן עלי כוסברה

שמן זית, לימון סחוט, מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

  1. את הבורגול שותפים דרך מסננת דקה ומשרים במים קרים כ 40 דקות. כעבור 40 דקות (הבורגול אמור להיות עדיין מעט קשה) מסננים ומניחים להתייבש על המסננת עד שהוא מתייבש- כשעה בערך.
  2. את הענבים שוטפים היטב (אני נוהג גם להשרות במים בשביל לנקות היטב את הריסוס).
  3. מנגבים וחוצים את הענבים.
  4. קוצצים בעדינות את עשבי התיבול.
  5. את הצ'ילי חותכים לקוביות קטנות (עדיף בלי החלק הלבן והגרעינים שהם חריפים מאוד וחסרי טעם).
  6. את הבצל הסגול קוצצים לקוביות קטנות.
  7. מערבבים הכל ומתבלים.

 

סלט קישואים על הגריל עם לבנה כבשים, שקדים ונענע.

לקישוא יש מוניטין של ירק סתמי ותפל אבל בטיפול נכון הוא בהחלט יכול לככב.

הטריק במתכון הזה הוא צריבה על הגריל ואופן השימוש בשום ולימון. ניתן ומומלץ להכין את הסלט מספר שעות לפני ההגשה (אבל לא יום קודם).

מצרכים:

2 ק"ג קישואים- עדיף קישואים קטנים, אפשר לשלב זוקיני מסוגים שונים

3 שיני שום מעוכות

200 גר' לאבנה כבשים או יוגורט כבשים סמיך

חופן עלי נענע טריים

חופן שקדים טבעיים שלמים

שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את השקדים על מחבת עם שמן זית ומתבלים במלח גס. השקדים צריכים לקבל קצת צבע.
  2. מנגבים את השקדים בנייר סופג וקוצצים גס.
  3. שוטפים ומנגבים את הקישואים וחותכים אותם לאורך לפלחים לא עבים. משמנים, מתבלים במלח וצולים על גריל או מחבת פסים מברזל שהולהטו מראש. יש לצרוב את הקישואים היטב מכל הכיוונים ולא לפחד מהשחמה. אם עובדים על מחבת יש צורך לעשות 'נגלות' ויש לשטוף את המחבת במים בין נגלה לנגלה.
  4. את השום קוצצים ושמים בקערה גדולה. לקערה הזאת מעבירים את הקישואים ישר מהגריל/ מחבת כשהם לוהטים. זה נותן לשום קלייה.
  5. קוצצים חלק מעלי הנענע.
  6. מתבלים את הסלט במיץ לימון, פלפל שחור, נענע קצוצה ולאבנה (אין צורך להוסיף שמן) ומקררים.
  7. לפני ההגשה מפזרים למעלה עלי נענע שלמים ואת השקדים הקצוצים.