בשדרות ירושלים 57 ביפו נמצא אטליז הגליל

דמיינו לכם את יפו של שנות ה- 50. קהילה קטנה של עולים מבולגריה המכירים זה את זה, ויודעים מי הילד של מי, מי אמר מה למי, ואיפה כל אחד עובד. שם, אז, נשאר אטליז הגליל כאילו קפא בזמן. חנות קטנה, נחבאת, ללא שלט גלוי, שנשארה בדיוק אותו הדבר מאז שנפתחה אי- אז. רק לשם המחשת האוירה במקום אספר שבמקרר הויטרינה המיושן שבמרכז החנות אפשר לראות מאות פנקסי חשבוניות ישנים במקום בשר טרי ומגרה.

איכותה של תערובת הבשר להכנת קבב שנמכרת באטליז הגליל היא ניגוד מוחלט לרושם שהמקום מייצר. התערובת עשויה בשר בקר, שאינו מתובל בכבדות, ויש לו טעם עמוק וטוב של בשר בקר איכותי (לתערובת הנמכרת באטליז הגליל יש להוסיף בצל קצוץ לפני הצלייה). הקבב הזה הוא סוד שיודעיו מגיעים במיוחד עבורו למקום הקטן הזה ביפו.

אני חייב להגיד שנשביתי בקסמו של הקבב העסיסי והנפלא הזה. מבחינתי הוא שווה נסיעה ליפו, ובוודאי שקפיצה אם אני בסביבה.

גם אתם מוזמנים להינות  מהסוד הקטן הזה, אני בטוח שלא תתאכזבו.

אציין כי תערובת הקבב היא המוצר היחיד שטעמתי באטליז הגליל.